Mine dagpenge blev det der hjalp mig

Det synede ret uoverskueligt. Jeg har ikke været uden indtægt. Heldigvis har jeg fra begyndelsen betalt til a kasse. Det blev min overlevelse, da jeg fra den ene dag til den anden blev uden arbejde.

For nogle måneder siden blev det sted, hvor jeg havde fået arbejde nødt til at lukke ned. Jeg stod uden varsel, uden stabil økonomi.

Jeg har fra tid til anden spekuleret på, at der ikke var nogen grund til at være med i en arbejdsløsheds-kasse. Jeg har jo ikke været
uden arbejde før i tiden, men lykkeligvis var jeg kvik nok til at blive ved med at være medlem.

Da jeg uden varsel stod ledig var medlemskabet altså bare guld værd.

Arbejdsløshedskassen assisterede med at sætte mig ind i det økonomiske aspekt og reglementet, og de hjalp med at kigge efter splinternye arbejdsmuligheder, frembringemotiverede ansøgninger og CV’er. Det var egentlig nogenlunde overskueligt.

Det er svært at finde arbejde i min fagområde. På baggrund af det var jeg beredt på, at jeg skulle være ledig i en længere periode. Økonomisk ville det blive trangt, men det kunne godt lade sig gøre. Jeg kunne få dagpenge som en del af en arbejdsløsheds-kasse. Derfor var jeg sikret finansielt. Arbejdsløshedsdagpenge er ikke lige så meget en solid løn, men jeg skal ikke af med min motorcykel, og jeg har råd til mad. Det er det væsenligste for mig, og det er jeg meget taknemmelig over.

Der er jo rigelig arbejdsløsheds-kasser, og det mest betydningsfulde for mig er, at den jeg er medlem af er med viden inden for min profession. Arbejdsløsheds-kassen skal desuden fremstå til at regne med. Heldigvis følte jeg mig i trygge hænder.

Jeg gik en håndfuld aftalte besøg hos min a kasse, og der var også lejlighed til at booke sig ind til inspirerende kurser, som hjalp mig til at blive mere oplyst om eksempelvis dagpenge.

For nogle måneder siden blev jeg kontaktet af Det faglige hus – som meddelte, at akassen havde et muligt beskæftigelse til mig. Jeg var positivt overrasket.

Kort tid efter var jeg til samtale på stedet. Jobsamtalen forløb over al forventning, og senere samme dag kontaktede de mig om, at de havde valgt mig.

Jeg nåede at være uden arbejde i nogle måneder, og det er en stor lettelse, at jeg atter tjener penge. Jeg er begejstret for mine nye arbejdsopgaver.
Det er anstrengende at være arbejdsledig, og det er vigtigt at få den korrekte hjælp.

Jeg følte mig aldrig på bar bund af min virksomhedskonsulent.
At kunne få dagpenge som en del af en a-kasse var uden tvivl min overlevelse finansielt. På grund af det var jeg forsikret rent økonomisk, og jeg blev ikke tvunget til at skaffe mig af med de genstande, jeg elsker allermest.